LasY:n pm-maastot kasvoivat upeasti!

12.5.2019

Lauantaina 11. toukokuuta juostiin Lahdessa piirinmestaruusmaastot Suurmäen koirakentällä.  Tapahtuma kisattiin hienossa keväisessä säässä ja radalla nähtiin upeita suorituksia.

1 km matkan nopeiten juoksi tytöistä Lahden Ahkeran Hilla Tuominen (4.00) ja pojista Nastolan Nasevan Niilo Kemppainen (3.50). 2 km matkan nopeimmasta ajasta vastasi Lahden Ahkeran Samuel Pasanen (7.44) ja tytöistä Ahkeran Helmiina Saarikunnas (8.06). 14-15-sarjalaiset juoksivat puolestaan 3km matkan ja siellä kovinta vauhtia piti Ahkeran Kasper Lindeberg (12.06) sekä tytöistä Ahkeran Ea Vuori (12.11). 

Pm-maastoja on kisattu viime vuosina 70-80 urheilijan voimin, mutta tänä vuonna tapahtumaan ilmoittautui hienot 134 urheilijaa. Suurimmasta kasvusta vastasi kotimaastoissaan Lahden Ahkera (+34) ja Nastolan Naseva (+12). Myös Joutsan Pommilta nähtiin viivalla 7 urheilijaa viime vuosien nollan sijasta ja Heinolan Isku nousi myös hienosti 11 osallistujaan (+8). Myös Artjärven Ahjo korjasi nolla-rivinsä kolmoiseksi (+3). Nämä ovat jo ihan hyviä lukemia - suunta on oikea! Seuraavan vuoden tavoite on kuitenkin oltava 200 urheilijassa - tähän tarvitaan kaikkien seurojen panosta. 

Piirin yhteinen projekti, Junior Juoksukoulu, on pyörinyt useammassa seurassa ja osaltaan vahvistaa piirin seurojen yhteistyötä. Tätä aihetta on pidettävä ympärivuotisesti pöydällä jotta jatkossakin saadaan osallistujia piirin hienoihin kisatapahtumiin.

Seuraava tapaaminen on 25.toukokuuta Iitissä jossa kisataan pm-otteluissa. Tämä on loistava laji kaikille nuorille urheilijoille ja odotammekin rohkeaa osallistumista seurojen urheilijoilta. Kaikki mukaan!

Terveisin, piirin puheenjohtaja Matti Hannikainen

Tulokset tilastopajasta

Piirin kilpailuja

Ahkeran kilpailukalenteri

Kuva: Marja Saarikunnas / pm-maastot 2019