Leirit

LasY järjestää lasten ja nuorten piirileirin jonka tiedot tulevat tälle sivulle.

Alueellinen nuorten maajoukkue -leiri sekä Yläkoululeiri ovat myös tärkeitä tapahtumia alueen urheilijoille. Lue lisää Suomen Urheiluliiton sivuilta.

Piirileiri 2023-24

  • Leirille voivat hakea kaikki vähintään B-luokkatuloksen tehneet 2012–2009-syntyneet urheilijat. 2008-syntyneille ja sitä vanhemmille urheilijoille ensisijaiset leiritykset ovat ANMJ-leiritys tai Yläkoululeiritys.

Yläkoululeiri 2023-24

  • Yleisurheilu / Pajulahti

Piirileirin UKK / FAQ

Onko tarkoituksena keskittyä tiettyyn lajiin, vai onko valmennus monipuolista eri lajien välillä?

>>> Leirityksessä pääsääntöisesti keskitytään tiettyyn lajiin, vaikka leirityksessä olevien ikävaihe on vielä sellainen, että harjoittelussa tulisi olla mukana useampia lajeja / lajiryhmiä. Meiltä löytyy myös otteluryhmä jos tahtoo leirillä käydä monipuolisen kattauksen harjoitteita.

>>> Leiritys on seuraharjoittelua täydentävää toimintaa ja leirityksen lajin voi valita esimerkiksi siten, että jos olosuhteiden takia jokin mieluisa laji jää omassa seurassa vähemmälle huomiolle tai jos nuori on innostunut ja erityisen kiinnostunut jostain tietystä lajista ja haluaa siinä lisäoppia, niin se on hyvä peruste leirivalinnalle. Yleensä isojen kaupunkien harjoitusryhmissä tulee hyvin huomioita juokseminen, ponnistaminen / hyppylajit sekä aitajuoksut. Vähemmälle huomiolle saattaa jäädä kuitenkin yleisesti kenttälajit, jolloin leiriltä kannattaa hakea lisäoppia / treenejä taitoa / tekniikkaa vaativiin lajeihin.

>>>> Jokaisen lajiryhmän sisällä huomioidaan kuitenkin monipuolisuus, jos lajiryhmä on vaikka moukarinheitto, niin heille tulee kuitenkin nopeutta, yleistaitavuutta, kestävyyttä ja voimaa - mikä tässä iässä on kehonhallintaa ja lihaskunnon kehittämistä sekä nostotekniikoiden opettelua.


Onko leirillä luentoja tms?

>>>> Yleensä jokaista leiriä kohden on yksi yleisluento kaikille lajiryhmille; esim. ravinto / urheilun ja opiskelun yhdistäminen / urheilullinen elämäntapa jne…myös huippu-urheilija vieraita käy toisinaan luennoimassa leireillä ja kertomassa omasta urastaan.

>>>> Lisäksi lajiryhmän valmentajan johdolla on leiriä kohden yksi lajiin liittyvä luento


Ketkä toimivat valmentajana leireillä?

>>>> Leirillä olevat valmentajat ovat eteläisellä ja kaakkoisella alueella toimivia aktiivisia seuravalmentajia / entisiä urheilijoita. Olemme pyrkineet pitämään minimivaatimuksena, että valmentajalla olisi valmennuskokemusta seuroista vähintään 3-vuotta sekä suoritettuna Nuorten yleisurheiluohjaajatutkinto. Aina näihin ei välttämättä päästä suoraan, mutta välillä meillä on ollut valmentajia, jotka ovat valmentaneet joitakin vuosia ja heillä taustalla mittava oma ura ja heidän kanssa käydään hyvä perehdyttäminen leirin sisältöihin.


Miten iso määrä junioreita mukaan valitaan ja missä harrastajat majoittuvat? 

>>>> Kaikki rajan tehneet ja ilmoittautuneet otetaan mukaan. Kun jokaiselle leirille ilmoittaudutaan Pajulahden nettisivujen kautta, ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää huonekaveritoiveita.